Tip

ANTONIA

370 Kč / á 25 kg 165 Kč / á 10 kg 90 Kč / á 5 kg od 90 Kč / á 5 kg 322 Kč bez DPH 143 Kč bez DPH 78 Kč bez DPH od 78 Kč bez DPH 15 Kč/1kg 17 Kč/1kg 18 Kč/1kg
Podzim 2018 Podzim 2018 Podzim 2018 Zvolte variantu

Poloraná salátová odrůda s vynikající chutí, varný typ AA. Kombinace vysoké výnosnosti a chuťové kvality.

Varianta:
Kategorie: Polorané brambory
Barva dužniny: sytě žlutá
Jedním slovem: SALÁTOVÁ
Půda: střední až lepší
Ranost: Poloraná
Skladovatelnost: dlouhodobá (duben)
Slupka: žlutá, hladká
Tvar hlíz: oválný
Varný typ: A
Výnos: vysoký

Antonia

poloraná, varný typ A

 

Antonia v sobě sdružuje vysokou výnosnost, chuťovou kvalitu i schopnost bezproblémového skladování, včetně výborného vzhledu a hladké slupky. Tím splňuje podstatné požadavky pro balení i vlastní obchodování. Hlízy jsou oválné až dlouze oválné se žlutě sytou dužninou. Má také velmi dobré schopnosti odolávat mechanickému poškození, virovým chorobám, černání a strupovitosti.

Pěstitelské pokyny: Antonia upřednostňuje lepší půdy v dobrém stavu a s dobrým vláhovým režimem a přívodem živin. Zvláštní pokyny: Antonia může být sázena z důvodu vysokého nasazení hlíz se sponem (řádek 75 cm) 32-34 cm (tj. ca 40.000 sazenic/ha). Antonia má výrazné klidové období. Doporučuje se rostliny před zahájením naklíčení probudit teplotním šokem. V zásadě by se rostliny měly před sázením minimálně nechat narašit, popřípadě předklíčit – tak se zajistí rovnoměrné vscházení. Antonia je ráda za harmonické hnojení. Celková doporučená dávka N je do 160 kg/ha (včetně Nmin, organického hnojení, +/- místních korektur). Vedle kvalitního dusíkatého hnojení K₂O (200-250 kg/ha) a P₂O₅ (100 kg/ha) je třeba dbát i na dobré zásobení hořčíkem. Je třeba vzít v úvahu zbytky po sklizni a použitých organických hnojiv. Lze také doporučit pravidelné postřiky natě proti plísni v běžných intervalech.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
ANTONIA ANTONIA
5
Avatar autora | 28.2.2018
výborná odrůda svou barvou i konzistenci, odrůda se nerozvařuje a má výbornou nejen do salátu, ale i pro běžný konzum jako příloha nebo jen tak upéct v troubě