Hoštický substrát pro jahody 40 l

159 Kč / ks 131,40 Kč bez DPH 4 Kč / 1 l
Skladem

HOŠTICKÝ SUBSTRÁT PRO JAHODY A JINÉ DROBNÉ OVOCE je vyroben ze směsi vytříděné světlé a tmavé rašeliny, lávy, jílovité složky a organických hnojiv obsahujících všechny hlavní živiny i stopové prvky. Substrát neobsahuje minerální (průmyslová) hnojiva. Půdní reakce je upravena jemně mletým dolomitickým vápencem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Důležité vlastnosti substrátu:

  • použitá organická hnojiva jsou ve formě mikrogranulátu, což zaručuje mnohem efektivnější rozmístění hnojiva v substrátu. Díky tomu je zajištěn rovnoměrný růst rostlin a tvorba kořenového systému
  • organická hnojiva jsou vyrobena ze široké škály vstupních surovin, čímž je dosaženo rovnoměrné a dlouhodobé uvolňování živin
  • použitá organická hnojiva podporují rozvoj půdní mikroflóry
  • obsah jílovitých částic zvyšuje poutání živin a omezuje možnost jejich ztrát vyplavováním
  • přítomnost lávy v substrátu má příznivý vliv na provzdušnění substrátu
  • substrát obsahuje potřebné množství základních i stopových živin

Složení:

světlá a tmavá rašelina, jemná lává, jílová složka, organické hnojivo s mikroprvky

Použití:

Substrát je určen především k sázení a přesazování všech druhů jahodníku v pěstebních nádobách, ale i na volné ploše. Je rovnež vhodný i pro pěstování jiného drobného ovoce jako je např. angrešt, rybíz, josta nebo maliny. Při pěstování jahodníku v nádobách naplníme vhodnou nádobu (truhlík, květináč ...) substrátem, rostlinu zasadíme a zbývající prostor doplníme substrátem. Substrát lehce přitlačíme a dobře provlhčíme. Pro docílení pěstitelského úspěchu doporučujeme pěstovat jahody v truhlících větších rozměru, hloubka a šírka truhlíku by měla být min. 20 cm. Při vysazování rostlin na záhonech vyhloubíme jamku, zasadíme rostlinu a prostor vyplníme substrátem. V obou případech rostliny pravidelně zaléváme a asi po 6 týdnech (po vyčerpání zásoby hnojiva v substrátu) začneme s pravidelným přihnojováním, např. přírodním Hoštickým hnojivem na jahody s guánem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: