Slivoně
Slivoně (švestky) posilují nervy, podporují trávení a jsou výborným prostředkem při hubnoucích kúrách. Obsahují až 15% cukrů (glukóza a sacharóza), kyselinu jablečnou a citrónovou, flavonoidy s protisklerotickým účinkem. Z vitaminů pak karoteny a především vitaminy B1, B2, B6. Tyto vitaminy stimulují metabolismus sacharidů, posilují nervy, zlepšují výkonnost a odolnost proti stresu. Dále obsahují vitamin E, draslík, vápník, hořčík, železo, zinek. Jsou bohaté na vlákninu a tím pomáhají při zácpě. Konzumace slivoní by měla pomoci hlavně revmatikům, lidem trpící dnou, poruchami krevního oběhu, jaterními a ledvinovými problémy.
Nejprodávanější
Výpis produktů

Slivoň Čačanská lepotica (Prunus domestica ‘Čačanska Lepotica’) patří mezi nejpěstovanější a nejoblíbenější odrůdy švestek v Evropě. Byla...

Slivoň Stanley (Prunus domestica ‘Stanley’) patří mezi nejrozšířenější odrůdy švestek na světě. Byla vyšlechtěna v USA a stala se standardem pro...