INPORO Ligno Kořeny - 250 ml

119 Kč / ks 98,30 Kč bez DPH 119 Kč / 1 ks
Skladem

Stimulátor zakořeňování rostlin s humáty a hnědou mořskou řasou. Zvyšuje využití vláhy a živin. Pro začátek vegetace.

Detailní informace

Detailní popis produktu

INPORO Ligno Kořeny

Stimulátor zakořeňování rostlin s humáty a hnědou mořskou řasou. Zvyšuje využití vláhy a živin. Pro začátek vegetace.

Obsah živin: humáty (3 %) + extrakt z mořské řasy Ascophyllum nodosum

Jak to funguje?

  • kapalná směs huminových látek a extraktu z hnědé mořské řasy
  • má příznivý a komplexní vliv na rostliny, tj. stimuluje zakořeňování, podporuje tvorbu kořenového vlášení a působí pozitivně na průběh fotosyntézy
  • v důsledku toho zvyšuje využití vláhy a dodávané výživy
  • má také i protistresový účinek proti suchu, chladu a zasolení
  • huminové látky v přípravku jsou získané technologií okysličené konverze technických lignosulfonátů s převahou fulvokyselin
  • obsahuje také extrakt z mořských řas rodu Ascophyllum nodosum (obsahuje přírodní aminokyseliny, oligopeptidy a auxiny)
  • vhodný pro široké spektrum plodin
  • ideální pro použití na začátku vegetace, kdy je žádoucí vytvoření bohatého kořenového systému nebo při přesazení rostlin

Kde aplikujeme?

  • zelenina (brambory, cibule, česnek, rajčata, papriky, okurky, aj.)
  • ovocné stromy (jabloně, meruňky, broskvoně, třešně, aj.)
  • réva vinná
  • jahody
  • okrasné rostliny
  • trávníky a travní hřiště 

Jak aplikujeme?

  • aplikace máčením kořenů, zálivkou nebo postřikem
  • dávka je 25-50 ml / 10-20 l vody / 100 m(dle plodiny a aplikace)
  • zásadní význam má při tvorbě kořenů, dále jej lze použít při růstu listové plochy, v období růstu až do kvetení a tvorby plodů
  • pro aplikaci cca. 4x za vegetaci (dle plodiny a způsobu aplikace)
  • u trávníků pro pravidelnou aplikaci postřikem každých 10-14 dní (dle potřeby)

Kdy a jak aplikujeme?

  • Brambor, Zakořeňování, antistresové účinky - 1x máčení hlíz před výsadbou (máčení 2 hodiny) v dávce 50 ml / 10 l vody, 3x postřik - ve výšce rostlin 8-12 cm, v období prodlužování růstu až tvorby poupat, během fáze tvorby poupat. 25 ml / 10 l / 100 m2 , Postřik  3,4,5     

  • Cibule, Zakořeňování, antistresové účinky - Max. 3x za vegetaci. 1x do jednoho týdne po aplikaci herbicidů, 2x během vegetace.  25 ml / 20 l / 100 m2       Postřik  3,4,5     

  • Česnek, Zakořeňování, antistresové účinky - Máčení stroužků před výsadbou (máčení 2 hodiny) v dávce 25 ml/10 l / 100 m2, postřiky během sezóny každých 10-14 dní (podle potřeby). 25 ml / 10 l / 100 m2 , Postřik  3,4,5,10,11,12  

  • Jádroviny, Zakořeňování, antistresové účinky - 1x máčení kořenů před výsadbou (50 ml / 10 l vody), zálivkou podle potřeby 50 ml / 10 l vody / 100 m2, postřikem na list podle potřeby. 50 ml / 20 l / 100 m, Postřik  4,5,6,7,9,10       

  • Jahoda, Zakořeňování, antistresové účinky - Máčení kořenů před výsadbou (máčení 2-4 hodiny), zálivkou po výsadbě (30 ml / 10 l vody / 100 m2), 2x postřikem na list do fáze tvorby poupat, 2x postřikem s podzimní výživou. 25 ml / 10 l / 100 m2 , Postřik, máčení  3,4,5,8,9,10       

  • Peckoviny, Zakořeňování, antistresové účinky - 1x máčení kořenů před výsadbou (50 ml / 10 l vody), zálivkou podle potřeby 50 ml / 10 l vody / 100 m2, postřikem na list podle potřeby. 50 ml / 20 l / 100 m2 , Postřik  4,5,6,7,9,10       

  • Réva vinná, Zakořeňování, antistresové účinky - 4x postřikem = 1x ve fázi 5-6 listu (jasně viditelné květenství), 1x na začátku plného kvetení, 1x na počátku tvorby bobulí, 1x na počátku uzavírání hroznů. 50 ml / 20 l / 100 m2, Postřik  3,4,5,6,7            

  • Trávník, Zakořeňování, antistresové účinky - Postřikem, každých 10-14 dnů. 25 ml / 10 l / 100 m2, Postřik  4,5,6,7,9,10       

  • Zelenina, Zakořeňování, antistresové účinky - Zálivka (ideálně kapkovou) podle potřeby nebo 2x postřikem během vegetace.  25 ml / 10 l / 100 m2 , Postřik nebo zálivka   2,3,4,5

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: