Cibule sazečka - Štuttgartská 1kg

69 Kč / ks 60 Kč bez DPH
JARO 2020
Položka byla vyprodána…

Žlutá kuchyňská odrůda kulovitého tvaru, která je jednou z nejrozšířenějších odrůd a patří díky své výborné skladovatelnosti i k nejprodávanějším odrůdám vůbec. Cibule Štuttgartská, jednoduše "štutgart" je cibule plošně velkého kulovitého tvaru, se zlatožlutými až nahnědlými suknicemi. Dužninu má bílou, pevnou a její chuť je jemně ostřejší. Štutgartku nesázíme do těžkých půd.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cibule sazečka - Štuttgartská

Žlutá kuchyňská odrůda kulovitého tvaru, která je jednou z nejrozšířenějších odrůd a patří díky své výborné skladovatelnosti i k nejprodávanějším odrůdám vůbec. Cibule Štuttgartská, jednoduše "štutgart" je raná (jarní) cibule plošně velkého kulovitého tvaru, se zlatožlutými až nahnědlými suknicemi. Dužninu má bílou, pevnou a její chuť je jemně ostřejší. Štutgartku nesázíme do těžkých půd. 

Třídění: 8/14 mm

Pěstujeme:

  • sazečku sázíme v brzkém jaře březen - duben (ne do zmrzlé půdy!)
  • spon výsadby 20-30 x 10 cm
  • cibulky sázíme tak, aby krček cibulky mírně vyčuhoval nad povrch zeminy
  • přihnojujeme organickými nebo minerálnímu hnojivy (síran draselný) bohatými na fosfor a draslík 

Sklízíme:

  • vegetace po za setí 70 - 90 dní
  • skladovatelnost až do jara

Doporučujeme po zasetí záhon překrýt na volno netkanou textilií, která nám ochrání cibulku před nežádoucím hmyzem. Cibule má ráda půdu propustnou, ale ne příliš vyschlou. Výhodné je pěstování na vyvýšeném záhoně, stačí 10 cm nad úrovní okolního terénu. Půdu můžete vylehčit příměsí písku. Nesmí však chybět ani humus, do půdy zapravte 5 cm silnou vrstvu vyzrálého kompostu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: