Cibule sazečka šalotka červená 500g

55 Kč / ks 48 Kč bez DPH
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Šalotka (množilka, česnek ascalonský) vytváří větší množství drobných cibulek v trsu ("hnízdu"), které jsou jemnější chuti než klasická cibule kuchyňská. Při vaření se rychleji rozpadá (použití do omáček) a nepřebije svojí chutí ostatní suroviny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Šalotka vytváří větší množství drobných cibulek v trsu ("hnízdu"), které jsou jemnější chuti než klasická cibule kuchyňská. Při vaření se rychleji rozpadá (použití do omáček) a nepřebije svojí chutí ostatní suroviny.

 

Cibule obsahuje mnoho tělu prospěšných prvků- železo, zinek, hořčík, fosfor, draslík, sodík, vápník měď, síru, i trochu jódu a antibioticky účinné látky, kterým říkáme fytoncidy. Dále pak kyselinu listovou, vitamin C, E a škálu vitamínů B. Cibule pomáhá při léčení kašle (šťáva s medem), proti střevním parazitům a zlepšuje chuť jídlu.

Pěstujeme:

  • sazečku sázíme v brzkém jaře:  pozdní únor - březen (ne do zmrzlé půdy!)
  • spon výsadby 30 x 15 cm
  • cibulky sázíme tak, aby krček cibulky mírně vyčuhoval nad povrch zeminy
  • přihnojujeme organickými nebo minerálnímu hnojivy (síran draselný) bohatými na fosfor a draslík 

Sklízíme:

  • vegetace po za setí 80-130 dní
  • skladovatelnost až do jara; neskladujeme v uzavřených prostorách - potřebuje vzduch

Doporučujeme po zasetí záhon překrýt na volno netkanou textilií, která nám ochrání cibulku před nežádoucím hmyzem. Cibule má ráda půdu propustnou, ale ne příliš vyschlou. Půdu můžete vylehčit příměsí písku. Nesmí však chybět ani humus, do půdy zapravte 5 cm silnou vrstvu vyzrálého kompostu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: